• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Tejbegríz­gombóc

Hozzávalók

A gombóchoz

  • 800 ml tej
  • 1 csipet só
  • 60 g búzadara
  • 75 g Koronás Kristálycukor
  • negyed db citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • 4 szem eper

A külsejére

  • pirított zsemlemorzsa

Elkészítés

A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Egy tálban összekeverjük a kristálycukrot és a búzadarát, citromhéjat, majd hozzáadjuk a tejhez. Az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hűlni. A kissé visszahűlt és besűrűsödött tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrunk, amelyek közepébe egy szem epret teszünk (bármilyen gyümölcsöt használhatunk, ami épp idényszerű, akár kockázott körtét is). A pirított morzsában meghempergetjük a gombócokat.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Bosziujjak

Fűszeres keksz

Csokis-mandulás gyümölcskenyér

Csokoládés cseresznyés sütemény

Csokoládé szalámi

Diórolád

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".