• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Tökös almalekvár

Hozzávalók

Adagok / töltelékmennyiség: kb. 1200 ml (6 pohár x 200 ml)
Elkészítési idő: 15 perc

  • 500 g hokkaidó tök
  • 70 ml szűretlen almalé
  • 500 g savanykás alma (pl. Boskop, Topaz)
  • 2 citrom leve 
  • 500 g Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 1 fahéjrúd

Elkészítés

A tököt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és kockákra vágva az almalében puhára pároljuk. Botmixerrel pürésítjük.

Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, és finom reszelőn át a sütőtökpürére reszeljük. Jól összekeverjük a cukorral és a citromlével, és hozzáadjuk a fahéjrudat.

Kevergetve felforraljuk, és 4 percig bugyogtatjuk. Zselésedési tesztet végzünk.

Kivesszük a fahéjrudat. A lekvárt az előkészített üvegekbe öntjük, és jól lezárjuk.

Tipp:

A fűszeres íz érdekében adjunk a lekvárhoz egy csillagánizst és 2 szegfűszeget.

Ha a fűszereket a lekvár áttöltése előtt kivesszük az edényből, folyó víz alatt jól leöblítve, konyhai papírtörtlőre helyezve megszáradnak, és újra felhasználhatjuk őket.

A lekvár nagyon finom fehér kenyérrel és sajttal. Ha egyszer a barátok étkezőasztalára kerül, mindenki szeretné majd megkóstolni!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Citromos szilva-füge lekvár

Pikáns szilvaszósz

Eper-málna-kivi lekvár

Citromfüves sárgabarack­­lekvár meggyel

Pálinkás málnalekvár

Rebarbara­lekvár nektarinnal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".