
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
2 db 20 cm-es tortaformához
Az alapokhoz:
A krémhez:
A töltelékhez:
A fagylaltgombóchoz:
A csokimázhoz és díszítéshez:
Egyéb:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-os légkeveréses üzemmódra. A tortaformák alját sütőpapírral kibéleljük.
A tojásokat és a sütőcukrot 10 percig nagyon habosra verjük. A citrom héját lereszeljük, és a tojásos masszához adjuk. A citromot félbevágjuk, kifacsarjuk a levét, majd az olajjal és vízzel együtt lassan a tésztába keverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd csak röviden a masszába forgatjuk, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát egyenlő részre osztva a formákba töltjük, és kb. 35-40 percig sütjük (tűpróba). A formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponét, túrót, pudingot és porcukrot összekeverjük. A tejszínt habbá verjük és óvatosan a krémhez forgatjuk. A krémet habzsákba töltjük csillagcsővel.
Az epreket megmossuk, megszárítjuk, a szárát eltávolítjuk, majd felszeleteljük.
Mindkét tortalapot vízszintesen kettévágjuk, így 4 lapot kapunk. A legalsó lapot tortatálra helyezzük, és a szélén túrókrémet nyomunk habzsákból. A krémgyűrűn belül vastagon megkenjük a lapot eper lekvárral, és befedjük eperszeletekkel. Egy kevés túrókrémet is kenünk az eprekre, majd elsimítjuk. Ugyanezt ismételjük a középső lapokkal, végül a tetejét rátesszük. Először a torta tetejét kenjük meg a krémmel, csak utána az oldalát, majd simára igazítjuk spatulával. Pár órára hűtőbe tesszük.
A csokimázhoz a fehér csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az ételfestéket, és egy kicsit hűlni hagyjuk. Amikor már nem teljesen folyékony, szép csorgatós hatást lehet elérni.
A süteménymaradékot összekeverjük a krémsajttal és porcukorral, majd egy gombócot formázunk a fagylalt tölcsérhez. A gombócot a torta tetejére helyezzük. Először a gombócra kenjük a csokimázat, majd a torta tetejére is, és a csoki oldalra folyását is elősegítjük. Azonnal megszórjuk szórócukorral. A tölcsért a gombóc tetejébe szúrjuk.
Tálalásig hűtőben tartjuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás