• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Túró-epres torta

Hozzávalók

2 db 20 cm-es tortaformához

Az alapokhoz:

  • 7 tojás
  • 250 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 bio citrom (héj és lé)
  • 150 ml olaj
  • 130 ml víz
  • 300 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 300 g mascarpone
  • 500 g túró
  • 200 g vaníliás puding (poharas, vagy házilag főzött)
  • 90 g Koronás Porcukor
  • 100 ml tejszín

A töltelékhez:

  • kb. 400 g eper
  • 2-3 üveg eperlekvár

A fagylaltgombóchoz:

  • 60 g süteménymaradék
  • 30 g krémsajt
  • egy kevés Koronás Porcukor

A csokimázhoz és díszítéshez:

  • 150 g fehér csokoládé bevonó
  • pink ételfesték

Egyéb:

  • cukorgyöngyök, szórócukor ízlés szerint
  • fagylalt tölcsér
     

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-os légkeveréses üzemmódra. A tortaformák alját sütőpapírral kibéleljük.

A tojásokat és a sütőcukrot 10 percig nagyon habosra verjük. A citrom héját lereszeljük, és a tojásos masszához adjuk. A citromot félbevágjuk, kifacsarjuk a levét, majd az olajjal és vízzel együtt lassan a tésztába keverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd csak röviden a masszába forgatjuk, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát egyenlő részre osztva a formákba töltjük, és kb. 35-40 percig sütjük (tűpróba). A formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez a mascarponét, túrót, pudingot és porcukrot összekeverjük. A tejszínt habbá verjük és óvatosan a krémhez forgatjuk. A krémet habzsákba töltjük csillagcsővel.

Az epreket megmossuk, megszárítjuk, a szárát eltávolítjuk, majd felszeleteljük.

Mindkét tortalapot vízszintesen kettévágjuk, így 4 lapot kapunk. A legalsó lapot tortatálra helyezzük, és a szélén túrókrémet nyomunk habzsákból. A krémgyűrűn belül vastagon megkenjük a lapot eper lekvárral, és befedjük eperszeletekkel. Egy kevés túrókrémet is kenünk az eprekre, majd elsimítjuk. Ugyanezt ismételjük a középső lapokkal, végül a tetejét rátesszük. Először a torta tetejét kenjük meg a krémmel, csak utána az oldalát, majd simára igazítjuk spatulával. Pár órára hűtőbe tesszük.

A csokimázhoz a fehér csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az ételfestéket, és egy kicsit hűlni hagyjuk. Amikor már nem teljesen folyékony, szép csorgatós hatást lehet elérni.

A süteménymaradékot összekeverjük a krémsajttal és porcukorral, majd egy gombócot formázunk a fagylalt tölcsérhez. A gombócot a torta tetejére helyezzük. Először a gombócra kenjük a csokimázat, majd a torta tetejére is, és a csoki oldalra folyását is elősegítjük. Azonnal megszórjuk szórócukorral. A tölcsért a gombóc tetejébe szúrjuk.

Tálalásig hűtőben tartjuk.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sütőtökös-banános sütemény karamellel

Mini tejpite

Barackos lepény

Lekváros gombóc

Sósmogyorós karamellpite

Palacsintacsíkok birs-mazsola kompóttal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".