• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Zabpelyhes keksz

Hozzávalók

  • 20 dkg margarin
  • 1 pohár (2,5 dl) Koronás Kristálycukor
  • fél pohár Koronás Aranybarna Cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 pohár liszt
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 pohár zabpehely
  • 2 pohár zabpehelyliszt
  • 1 tábla összetört étcsokoládé
  • 1 pohár mazsola
  • 1 csipetnyi só
  • 2 teáskanál gyömbérpor

Elkészítés

Egy tálba tegyük a margarint, majd elektromos habverővel addig keverjük, még habos nem lesz. Utána tegyük bele a kétféle cukrot, vaníliás cukrot, majd ezzel is keverjük pár percig. Egyenként üssük bele a tojásokat is, ha jól összedolgoztuk, adjuk hozzá a liszttel összekevert szódabikarbónát, sót, majd zabpelyhet, zabpehelylisztet, gyömbért, mazsolát és a csokoládét. Keverjük jól össze. Egy sütőlapra tegyünk sütőpapírt, majd kanállal halmozzunk dió nagyságú halmokat. Vigyázzunk, hagyjunk közöttük helyet, mert sütéskor kissé szét fognak folyni. Előmelegített sütőben 140–150 fokon süssük 15–20 percig. Ha kihűlt, jól zárható üvegekben vagy dobozban sokáig eltárolhatjuk. Fűszerezhetjük fahéjjal, mézes sütemény fűszerkeverékkel, cukrozott narancshéjjal, de használhatunk készítéséhez fehér csokoládét is.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mandulás-kakaós huszárcsók

Kókuszos-áfonyás keksz

Zabpelyhes keksz

Málnás-zabpelyhes keksz

Citromos kekszek

Almás kekszek

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".