• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Zabpelyhes-meggyes sütemény

Hozzávalók

  • 1,5 pohár liszt
  • 2 ml szódabikarbóna
  • 2 pohár zabpehely
  • 1 pohár Koronás Aranybarna Cukor
  • 20 dkg margarin
  • 10 g vaníliás cukor
  • 60 dkg meggy
  • 4 evőkanál keményítő
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál mandulalikőr
  • 150 g Koronás Kristálycukor
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés

A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni. Amikor felforr, hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel. A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük, és összedolgozzuk. Csak addig morzsoljuk, míg forgácshoz hasonló tésztát nem kapunk. Vigyázzunk, a tészta ne álljon össze! Kivajazott és lisztezett közepes méretű tepsibe szórjuk a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk, majd erre öntjük a meggyszószt, végezetül a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 30–35 percig sütjük (légkeveréses sütő).

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Túrós-mascarponés torta

bodzával és rózsaszirmokkal

Téli mázas-diós kockák

Fehér­csokoládés brownie

Sósmogyoró-szelet

Valentin napi szíves süti

Mákos vaníliás kifli

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".