• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Céklás teasütemény

Hozzávalók

  • 15 dkg reszelt cékla
  • 3 db tojás
  • 10 dkg Aranybarna Cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 8 dkg mazsola
  • 1 dl rum

Elkészítés

A rumban felfőzzük a mazsolát, majd hagyjuk kihűlni benne. Amennyiben nem részesítjük előnyben az alkoholt, úgy vízben is felfőzhetjük. A barna cukrot a tojásokkal sűrű, világos, habos krémmé keverjük. A vajat megolvasztjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a krémes tojáshoz adjuk a vajjal együtt. A céklát megtisztítjuk és almareszelőn lereszeljük (ehhez célszerű kesztyűt használni). A céklát és a mazsolát is a masszához keverjük fakanállal. Egy fém kenyérformát sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 45–50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Zöldségekkel azért érdemes dúsítani a süteményeinket, mert ellenállhatatlanul szaftosak lesznek, és ízüket gazdagítja a zöldségek íze.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Fahéjas csiga krémsajtos cukormázzal

Alma

Karamellköntösben

Marcipános muffin

Kelt kalács dióval, lekvárral

Kókuszos szelet

Stollenfalatok

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".