• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós krémes süti

Hozzávalók

A diós piskótához:

  • 5 db tojás kettéválasztva
  • 10 evőkanál víz
  • 300 g Koronás Kristálycukor
  • 250 g búzaliszt
  • csipetnyi só
  • 1 tasak sütőpor
  • 100 g darált dióbél

A diós krémhez:

  • 200 ml tej
  • 3 evőkanál búzaliszt
  • 200 g puha vaj
  • 200 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 150 g darált dióbél

A csokibevonathoz:

  • 150 g étcsokoládé
  • 1 mokkáskanál étolaj

Elkészítés

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. Lazán összeforgatjuk a fehérjével, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és óvatosan összekeverjük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelt kb. 20x30 cm-es tepsibe simítjuk a masszát. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk. 10 perc elteltével lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a diós krémet:  a tejet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Közepes lángon melegítjük, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk. A puha vajat kikeverjük az extra finom porcukorral, majd a tejes krémhez adjuk. Kihabosítjuk, majd a végén hozzáadjuk a darált diót is, és simára keverjük. A krémet a kihűlt sütemény tetejére simítjuk, és hűtőbe tesszük. Ha kissé megdermedt a krém, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzáadunk egy pici étolajat, és ezt csorgatjuk a krém tetejére.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Marcipános-meggyes kuglóf

Mandulás répasütik bögrében sütve

Barackos lepény

Nyári kuglóf

Meggyes sütemény fahéjas morzsával

Képviselőfánk

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".