• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós muffin

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 10 dkg Barna Nád Kristálycukor
  • 15 dkg dió pirítva és durvára vágva
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 teáskanál fahéj

Elkészítés

A dióbelet száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd késsel durvára vágjuk. A tojásokat a cukorral felhabosítjuk. A sütőporral, a dióval és a fahéjjal elkeverjük a lisztet, majd fakanállal beleforgatjuk a tojásos részbe. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejjel lazítjuk. Muffinsütőt papírkapszlikkal kibéleljük, majd a masszát kanállal beleadagoljuk. Szilikonos sütő esetében nem kell kapszlit használni. A muffinok tetejét fél diókkal díszítjük. 180 fokos sütőben 30–35 perc alatt megsütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokis-mogyorós muffin

Citromos-málnás muffin

Krémsajttal töltött répás muffin

Fehér­csokoládé muffin

Zebramuffin csokikrémmel

Fánkmuffin baracklekvárral töltve

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".