• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Lekváros gombóc

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg szilvalekvár
  • negyed teáskanál fahéj
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg Koronás Porcukor

Elkészítés

A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük és hagyjuk kihűlni. A krumplit a tojással, liszttel, sóval összedolgozzuk, lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és felvagdossuk késsel négyzet alakúra. A négyzet közepére egy kevés szilvalekvárt teszünk, pici fahéjjal megszórjuk és gombócokat formázunk belőle, melyeket lobogó sós vízben kifőzünk. Közben vajat olvasztunk és a zsemlemorzsát megpirítjuk rajta, a gombócokat beleforgatjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk a gombócokat.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres-színes party pancake

Citromos pite fánk

a sütőből

Kakaós-diós és vaníliás keksz

Horgolt mintával

Bodzás-epres palacsinta

Cseresznyés-mandulás pite

Csokis csillagok

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".