• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mézeskalácsos kalácskoszorú kandírozott naranccsal, szórócukorral

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 4 evőkanál Koronás Porcukor
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tej
  • Koronás Kristálycukor

Elkészítés

A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a lágy vajat, a tojást, rámorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a langyos tejet. A tésztát kézzel vagy dagasztófejes robotgéppel alaposan kidolgozzuk, lefedve meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt lisztezett felületen kb. fél cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a porcukorral összekevert mézeskalács fűszerrel, a kandírozott narancshéj kockákkal és a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Éles késsel hosszában végigvágjuk a rudat és összefonjuk. Tejjel elkevert sárgájával lekenjük, szórócukorral megszórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Baracklekváros golyók cukormázzal

Kakaós-diós keksz

pohártalp mintával

Citromos-ricottás rizsfelfújt

Barackos lepény

Florentine

Rusztikus-málnás sajtkrémpite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".