• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Túrófánk

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 125 dkg liszt
  • 2 db egész tojás
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • fél citrom reszelt héja
  • étolaj
  • Koronás Porcukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés

Az összes hozzávalót mérjük egy tálba és kézzel jól gyúrjuk össze. Egy elég sűrű masszát fogunk kapni. Egy lábasban forrósítsunk étolajat a fánkok kisütéséhez. A forró olajba két teáskanállal szaggassunk kis golyókat, majd pár perc alatt süssük aranybarnára őket az olajban. Sütés közben időnként meglökdössük a fánkokat egy kanállal. Így, mikor az egyik felük átsült, maguktól szépen megfordulnak. Mikor a fánkok szép aranybarnák, egy szűrővel vegyük ki őket az olajból és rögtön, közvetlenül tegyük őket a fahéjas porcukorba, amiben jól forgassuk át őket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csillaglinzer

Cukkinis-citromos sütemény

Nyuszibriósok

Vegán csokoládés-körtés sütemény

Epres piskótarolád

Kerek rácsos keksz

vegán variációban is

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".