• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kakaós kekszek

Hozzávalók

Kb. 60 db-hoz:

  • 250 g liszt
  • 50 g darált mandula
  • 80 g Koronás Porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 220 g hideg vaj
  • 30 g kakaópor

Díszítéshez:

  • 250 g fondant vagy marcipán
  • sárgabaracklekvár
  • vagy karamell
  • ételfesték
  • nyomdázók

Elkészítés

Az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (kézzel vagy robotgéppel), hogy sima tésztát kapjunk. A masszából egy nagy golyót formálunk, és fóliába tekerve 2 órán át hűtőben pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.  Átgyúrjuk a tésztát, majd lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és kb 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

A fondantot vékonyra nyújtjuk, és a korongokkal azonos méretű köröket szúrunk ki belőle. Sütőpapírra helyezzük őket. A sütőpapírra fapálcikával helyezzünk kevés ételfestéket, majd nyomjuk bele a nyomdákat, hogy a minta felvegye a színt. 

Óvatosan nyomjuk rá a pecsétet a fondantra. A sütiket kenjük meg lekvárral vagy karamellel, és helyezzük rá a fondant korongokat. Enyhén nyomjuk össze őket. Hagyjuk száradni a sütiket legalább 2 órán keresztül. Légmentesen lezárható sütisdobozba tároljuk őket.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokis kifli

Gesztenyés szelet

Szerelmesek palacsintája

Kókuszos marcipánrudak

Loukoumades, a görög fánk

Zeppole, olasz túrófánk

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".