• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládés-kókuszos tekercs

Hozzávalók

2 tekercs / kb. 40 darab

Kekszes massza

  • 400 g vajas keksz
  • 20 g cukrozatlan holland kakaó sütéshez
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 120 ml tej

Kókuszos krém

  • 200 ml tej
  • 80 g vaj
  • 80 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 50 g puha búzadara
  • 150 g kókuszreszelék
  • átlátszó fólia a tekeréshez

Elkészítés

A kókuszos töltelékhez a tejet egy edényben felmelegítjük, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, és rövid ideig forraljuk. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a puha búzadarát, amíg a keverék búzadara pudinggá sűrűsödik. Ez nagyon gyorsan megtörténik, ezért mindenképpen keverjük folyamatosan. Amint a keverék besűrűsödik, kapcsoljuk ki főzőlapot, vagy vegyük le a keveréket a forró főzőlapról. Végül keverjük bele a kókuszreszeléket.

A csokoládébevonat elkészítéséhez finomra törjük a vajas kekszet - ezt konyhai robotgépben vagy fagyasztózacskóban egy sodrófával is megtehetjük - csak erősen meg kell nyomkodni.

Az összetört kekszet, a sütőkakaót és a cukrot egy tálba tesszük, és apránként hozzáadagoljuk a tejet. Újra és újra átkeverjük, akár a kezünkkel is segíthetünk - a keveréknek könnyen gyúrhatónak kell lennie, és nem szabad túl száraznak vagy túl nedvesnek lennie. Ha jó, gyúrható állagot értünk el, a masszát golyóvá formázzuk, és az egészet egy nagy réteg fóliára helyezzük. Lefejük egy második réteg fóliával, és tésztahenger vagy sodrófa segítségével nagy téglalap alakúra nyújtjuk. A réteg vastagsága körülbelül 5 mm legyen. A felső fóliaréteget eltávolítjuk.

Rákanalazzuk a kókuszos tölteléket. A hosszú oldaltól kezdve, az alján lévő fólia segítségével szorosan feltekerjük, mint egy roládot. A tekercset legalább 60 percig hűtőbe tesszük - de a legjobb egy éjszakán át hűteni.

Amikor kihűlt, éles késsel vékonyan felkarikázzuk, és azonnal tálaljuk.

Copyright: Mei liabste Speis

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Vaníliás fahéjas kifli

Szedres kosárka

Marcipános muffin

Áfonyás-epres kuglóf

Répatorta

mascarpone krémmel

Meggyes torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".