• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Almás-mákos sütemény

Hozzávalók

egy püspökkenyér sütőformához

A tésztához:

  • 250 ml tej
  • 250 g darált mák
  • 400 g alma (kb. 5 db)
  • 5 tojás
  • 130 g puha vaj
  • 170 g Koronás Porcukor
  • 6 evőkanál búzadara
  • 1 teáskanál sütőpor
     
  • Vaj és liszt a formához
  • Koronás Porcukor Malom

Elkészítés

A tejet felforraljuk, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a mákot, majd levesszük a tűzről, és kb. 30 percig ázni hagyjuk.

Az almát negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, meghámozzuk és durvára reszeljük.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, légkeveréssel. Kikenünk egy püspökkenyér sütőformát, és meghintjük liszttel, vagy kibéleljük sütőpapírral.

A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A vajat, a cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük. Belekeverjük a búzadarát, a sütőport és a reszelt almát. Összekeverjük a mákkal, és óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

A tésztát a sütőformába öntjük, és kb. 55 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A kihűlt süteményt megszórjuk cukorral.

Megjegyzés: Ez a torta nagyon szaftos, és még másnap is nagyszerű az íze.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Brownie

szezámmaggal

Málna-áfonya crème brûlée

Málnás sütemény

Bodzás-epres palacsinta

Banánkenyér

Karácsonyi koszorú

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".