• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Almás sajttorta Mézivel

Hozzávalók

  • 25 dkg ropogós zabkeksz
  • 8 dkg vaj
  • 75 dkg mascarpone
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 db tojás
  • 1 db alma
  • fél teáskanál fahéj
  • Mézihez: 1 teáskanál kakaópor, egy kis olvasztott vaj és a 3 ek kekszdara

Elkészítés

A zabkekszet összetörjük, az olvasztott vajjal elkeverjük és 3 evőkanálnyit félreteszünk belőle. A vajas kekszdarát 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. A forma alját kívülről alufóliával bevonjuk. A mascarponét a tojásokkal, cukorral, vaníliás pudingporral, fahéjjal ropotgéppel vagy habverővel összekeverjük és a krém felét a zabkekszre simítjuk. Az almát megpucoljuk, magházát kiszedjük és szeleteljük. A szeleteket a krémre fektetjük és bevonjuk a maradék krémmel. 180 fokos sütőben 1 órát sütjük. Hagyjuk kihűlni. A maradék kekszdarát kakaóporral és egy pici olvasztott vajjal összekeverjük. Egy mézi kiszúrót teszünk a torta közepére, ebbe merjük a maradék kekszet, kicsit lenyomkodjuk, hogy összeálljon. A formát leemeljük róla, így tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mézes málnatorta

Almás-túrós mandulatorta (lisztmentes)

Epres bodza tarte

Klementin torta

Sárgabarackos-áfonyás torta

Áfonyás mákos levendulás torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".