• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokis mandulás őzgerinc

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 120 g vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 100 g olvasztott étcsokoládé
  • 150 g darált mandula
  • 40 g liszt
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 50 g baracklekvár

Díszítéshez

  • 150 g olvasztott étcsokoládé
  • 50 g egész vagy szeletelt mandula

 

Elkészítés

Készítsük elő az őzgerinc formát, kenjük ki vajjal és szórjuk meg liszttel. A sütőt 170 fokra melegítsük elő.

Válasszuk szét a tojásokat. A vajat, a vaníliás cukrot és a sót keverjük ki habosra. Lassan adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd egyenként a tojások sárgáját is. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a kristálycukorral, majd forgassuk a csokis részhez. A mandulát keverjük össze a liszttel és adjuk a tésztához.

A masszát öntsük a formába, és az előmelegített sütőben a középső rácson 170°C-on kb 1 órán át süssük. 

Ha kihűlt, baracklekvárral vékonyan kenjük meg a tetejét, majd olvasztott csokoládéval és mandulával díszítsük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Keksztekercs

Lekváros gombóc

Fahéjas csiga krémsajtos cukormázzal

Sütőtökös-banános sütemény karamellel

Vörös áfonyás fordított sütemény

Gluténmentes (GM) amerikai palacsinta mentás eperszósszal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".