• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládés-sárgabarackos morzsolt torta

Hozzávalók

magas peremű sütőtepsihez (30 x 40 cm)

Az alaphoz és a morzsához:

  • 370 g vaj
  • 540 g liszt
  • 280 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 30 g kakaó
  • 40 g főzőcsokoládé (durvára vágva)

A túrókrémhez:

  • 5 tojás
  • 150 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 750 g sovány túró
  • 250 g mascarpone
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 100 ml narancslé

A tetejére:

  • 750 g sárgabarack
  • (opcionálisan cseresznye)

Elkészítés

A sárgabarackot megmossuk, jól lecsepegtetjük, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magját.

A morzsa elkészítéséhez alacsony hőfokon megolvasztjuk a vajat. A lisztet, a cukrot, a kakaót és az olvasztott vajat egy tálba tesszük, és fakanállal jól összekeverjük. Belekeverjük a csokoládét.

A sütőt előmelegítjük 180 oC-ra, légkeveréssel.

A morzsa kétharmadát a kivajazott tepsire öntjük, és erősen lenyomjuk (nyomjuk le nagyon jól, vagy - ha szeretnénk - süssük elő a tésztát 5 percig, hogy az alap egy kicsit ropogósabb legyen).

A túrókrémhez a tojásokat, a cukrot és egy csipet sót kb. 10 percig keverünk amíg a keverék nagyon krémes lesz. Belekeverjük a túrót, a mascarponét és a pudingport. Végül óvatosan hozzákeverjük a narancslevet.

A túrós keveréket az (elősütött) morzsás alapra tesszük, majd egyenletesen ráterítjük a sárgabarackot. A maradék morzsát egyenletesen eloszlatjuk a sárgabarackon. A sütő középső rácsán kb. 50-55 percig sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szoknyafánk

Máglyarakás

Csokoládés cseresznyés sütemény

Sárgabarackgombócos ekler fánk

Fahéjas csiga krémsajtos cukormázzal

Meggyes torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".