• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Éclair csokikrémmel

Hozzávalók

Tészta

  • 2 dl víz
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás

Csokikrém

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A vizet a tejjel, a vajjal, csipet sóval felmelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és 1 percig kevergetjük, míg ruganyos tésztalabdává össze nem áll a tészta. Ezt követően keverőkaros robotgéppel keverjük a tésztát, hogy kicsit visszahűljön, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindannyiszor alaposan elkeverve a tésztát. Habzsákba töltjük a masszát és 6 cm hosszú duci csíkokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd 160 fokon még 10 percig. A pudingot elkészítjük a tejjel, a forró pudingba beleolvasztjuk a csokoládét, majd betöltjük a fánkokat a krémmel.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mini almás rétes nyárson

Málnás zabszelet

Szedres kosárka

Fahéjas cupcake

Mogyorós csokiszelet

Kandiscukros aprósütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".