• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Karamelles cheesecake

Hozzávalók

A karamellkrémhez

  • 20 dkg Koronás Kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín

A tésztához

  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg kekszdara

A sajtkrémhez

  • 70 dkg sajtkrém
  • 20 dkg karamellkrém
  • 3 db tojás
  • 15 g keményítő

Elkészítés

Karamellkrém: A cukrot alacsony lángon karamellizáljuk, majd beleolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejszínt és sűrűre főzzük.

Tészta: A kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es formába simítjuk kanállal, majd fél órára hűtőbe tesszük.

Sajtkrém: A sajtkrémet a tojásokkal, a keményítővel és 20 dkg karamellkrémmel robotgéppel összekeverjük, a kekszes alapra öntjük. Egy nagy tepsibe helyezzük a formát és felöntjük a forma feléig forró vízzel. 180 fokos sütőben 40 percig pároljuk, majd kivesszük a forró vízből a tortát és formában kihűtjük a süteményt. A maradék karamellkrémmel leöntve kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokimousse tortácskák csokitojásokkal

Epres, rebarbarás túrótorta

Sárgabarackos-áfonyás torta

Epres joghurttorta

Túrókrémes palacsintatorta

Narancsos krémcsokitorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".