• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kávés-karamellás poke cake

Hozzávalók

egy átlagos püspökkenyér sütőformához

A kávés tésztához

  • 200 g szobahőmérsékletű vaj
  • 200 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 szobahőmérsékletű tojás
  • 1 csipet só
  • 2 lehűtött presszókávé
  • 60 g szobahőmérsékletű tej
  • ½ csomag sütőpor
  • 200 g liszt

A tejszínhabos karamellhez

  • 160 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 220 g meleg habtejszín
  • 50 g szobahőmérsékletű vaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, felső/alsó sütéssel, és kivajazunk, kilisztezünk egy püspökkenyér sütőformát.

A tésztához a vajat 60 g cukorral és a vaníliás cukorral kb. 3-5 perc alatt fehéredésig krémesre keverjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat egyenként a vajas-cukros keverékhez adjuk, és teljesen elkeverjük.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük.

A presszókávét a tejhez adjuk.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, átszitáljuk, majd a tejeskávéval és a felvert tojásfehérjével felváltva, kézzel, óvatosan beleforgatjuk.

A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 45-60 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a sütőformából. A karamellkrém elkészítése

A tejszínhabos karamellhez a kristálycukrot egy nagy, tapadásmentes serpenyőbe tesszük, és közepes vagy magas hőfokon felolvasztjuk. Eleinte ne keverjük, hanem várjuk meg, amíg a cukor nagy része felolvad. Ezután addig keverjük és rázogatjuk, amíg a cukor teljesen felolvad és csomómentes lesz. Aranybarna színűnek kell lennie.

Fokozatosan hozzáadjuk a meleg tejszínhabot, miközben folyamatosan kevergetjük (Vigyázzunk! Forró és gőzölgő!). Lejjebb vesszük a hőfokot, és addig keverjük, amíg a karamell sima állagú nem lesz.

Hagyjuk kissé kihűlni, majd belekeverjük a vajat. Hagyjuk kihűlni.

Egy fakanál nyelével lyukakat nyomunk a kihűlt sütemény tetejébe.  A lyukaknak majdnem a sütemény aljáig kell érniük, de nem fúrhatják át.

A tejszínhabos karamellt egy kis nyílású díszítőcsővel ellátott habzsákba tesszük, és megtöltjük vele lyukakat.

A maradék karamellt eloszlatjuk a sütin, és ha szeretnénk, megszórjuk egy kis kakaóval.

Megjegyzés: A sütemény légmentesen záródó csomagolásban legalább 3-4 napig friss marad.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Áfonyás mákos levendulás torta

Marcipános-lekváros leveles

Kókuszkocka

Narancsos keksz

Csokicseppekkel

Vegán rácsos keksz

Sajtfánk

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".