• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Körtés-mákos rétes

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap
  • 6 db körte
  • 10 dkg darált mák
  • fél marék aszalt meggy, eper vagy vörösáfonya
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • Koronás Porcukor

Elkészítés

A töltelékhez hámozzuk meg a körtéket, magházát vágjuk ki, majd szeleteljük fel vékony cikkekre. Tegyük egy tálba, szórjuk rá a darált mákot, aszalt gyümölcsöt, ízesítsük reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal és ízlés szerint porcukorral. Óvatosan keverjük jól össze. Hajtogassuk szét a réteslapokat, tegyük egy benedvesített konyharuhára, majd két lapot tegyünk egymás tetejére. Kenjük meg olvasztott vajjal, szélére halmozzunk a mákos töltelékből. Óvatosan göngyöljük fel, két szélét hajtsuk a felgöngyölt rétes alá. Tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre, és előmelegített sütőben 170–180 fokon süssük 15–20 percig, míg szép aranysárgára nem sül (légkeveréses sütőben). Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd szeleteljük fel, tetejét porcukorral szórjuk meg.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Nyuszibriósok

Vasárnapi kuglóf krémsajtos toppinggal

Nektarinos-sárgabarackos túrós rétes

Brownie

szezámmaggal

Banánkenyér

Nektarinos-diós Lepény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".