• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Koronás Cukor karácsonyi sütemény

Hozzávalók

kapcsos tortaforma ⌀ 22 cm

A mézeskalács házakhoz:

  • kedvenc mézeskalács tésztád és cukormázad vagy Mézeskalács (koronascukor.hu)

A tortalaphoz:

  • 1 csésze tejföl
  • 3 tojás
  • ½ csésze olaj
  • 1 csésze Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 csésze instant kakaópor
  • 1 csésze darált mandula
  • 1 csésze liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • ½ teáskanál mézeskalács fűszer

A fehércsokoládé krémhez:

  • 120 g fehércsokoládé
  • 80 g tejszín
  • 250 g zsírszegény túró
  • 250 g mascarpone
  • 20 g Koronás Porcukor

 

ezen kívül:

  • 350 g erdei gyümölcs vagy áfonyalekvár/befőtt

Dekorációhoz (fél nappal a sütés előtt kell elkészíteni):

 

  • Koronás Kristálycukor
  • kb 100 g friss áfonya

Elkészítés

A mézeskalács házakhoz és dekorációkhoz:

Készítsünk mézeskalács tésztát a mézeskalács házakhoz, és hagyjuk pihenni.

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó hőfokon.

Enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát kb. 5 mm vastagra. Vágjunk ki különböző méretű házakat, és süssük kb. 12-14 percig.

Készítsünk cukormázat és dekoráljuk vele tetszés szerint a kihűlt házikókat majd hagyjuk őket megszáradni.

A gyümölcsös dekorációhoz szórjunk a sütőpapírra kristálycukrot. Az áfonyát mossuk meg, csepegtessük le, majd helyezzük a cukorra. Forgassuk össze, hogy a cukor jól rátapadjon a gyümölcsre, majd hagyjuk kb. fél napig száradni.

A tortalapokhoz:

Vegyünk egy üres tejfölös poharat a hozzávalók mérésére.

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó hőfokon.

A tejfölt, a tojást, az olajat és a cukrot egy tálban habverővel jól keverjük ki.

Egy külön tálban keverjük össze a kakaóport, a mandulát, a lisztet, a sütőport és a mézeskalács fűszert, majd keverjük össze a folyékony tésztarésszel.

A tésztát két adagban süssük meg. Laponként körülbelül 40-45 percig. Izlés szerint a tésztákat kétfelé is vághatjuk, így több réteget kapunk. A legjobb, ha három lapunk lesz a végén.

A csokikrémhez egy edényben közepes lángon olvasszuk fel a fehércsokit és a tejszínt. Keverjük jól át, majd hagyjuk kihűlni, és ha teljesen kihűlt keverjük át/verjük fel. A túrót, a mascarponét és a porcukrot keverjük simára, majd forgassuk bele a fehércsokis tejszínes krémet.

Összeállítás:

Az első tortaréteget helyezzük egy nagy tányérra vagy tortakarikára, és kenjük meg az áfonyalekvár vagy befőtt felével, majd kenjünk rá egy adag fehércsoki krémet.

Ráhelyezzük a következő réteget, és kenjük meg ismét lekvárral a lapot, majd a csokikrémmel is.

Ráhelyezzük az utolsó tortaréteget, és a torta közepét megkenjük a csokikrémmel.

A feldíszített és száraz mézeskalácsházak hátulját kenjük be a maradék cukormázzal, és ragasszuk körbe a torta szélét velük.

A cukros áfonyát helyezzük halomban a torta tetejére, majd helyezzük hűtőbe a tortát.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mogyorókrémes habcsók

Répás-mogyorós virágok

Cukkinis-citromos sütemény

Diós-nugátos kekszek

Citromos-málnás pite

Nyári pavlova

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".