• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Madártej

Hozzávalók

  • 1,5 liter tej
  • 6 db tojás
  • 15 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 csipetnyi só
  • 1 teáskanál liszt

Elkészítés

Válasszuk kétfelé a tojásokat, a fehérjét üssük egy keverőtálba. Öt dekányi cukorral verjünk belőle kemény habot. Forraljuk fel a tej felét egy lábasban, majd a habból evőkanál segítségével szaggassunk nagy galuskákat a tejbe. Egy adagban egyszerre csak 2–3 galuskát főzzünk. Lassú tűzön főzzük egy percig, kanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik felét is főzzük még egy percig. Lapátkanállal szedjük ki egy nagy tányérra, és fedjük le fóliával. A tej másik felét is öntsük a lábasban lévő tejhez, tegyük hozzá a hosszában kettévágott vaníliarudat, sózzuk és forraljuk fel újra. A tojások sárgáját keverjük habosra a maradék cukorral és a liszttel, keverjünk hozzá pár evőkanálnyit a forró tejből, majd kis sugárban, állandóan kevergetve öntsük a forró tejhez. Kevergetve főzzük, míg be nem sűrűsödik. Az elkészült madártejet húzzuk le a tűzről, szedjük ki belőle a vaníliarudat, fedjük le és hagyjuk jól kihűlni. Tálaljuk kis tálkákba, tetejére kanalazzunk a kifőzött tojáshabból.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Marcipános muffin

Kovászos-kakaós gofri

Csokis panna cotta kókusszal

Tojásdíszek

Csokis csésze

Fahéjas karika

cukormázzal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".