• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mandulás mini kalácsok

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg Barna Nád Kristálycukor
  • csipet só
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás+ 1 tojássárgája
  • 5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, nádcukrot, lágy vajat, tojást. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és a liszthez keverjük. Összedolgozzuk a tejes élesztővel és kidagasztjuk. Meleg helyen, lefedve duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, 10-12 részre osztjuk. Kb. 40 cm hosszú rudakat sodrunk belőle. Tekerünk rá egy hurkot, majd ebbe beforgatjuk a két végét. Tojással lekenjük, mandulaszelettel megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük őket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Stollenfalatok

Répás süti csészében

Sütőtökös pite

Gyors boszorkánysapka almás töltelékkel

Kalács

Pisztáciával és mandulával

Zabpelyhes-meggyes sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".