• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mogyorós aranygaluska meggyszósszal

Hozzávalók

  • 2,5 pohár liszt
  • 1 pohár teljes kiőrlésű búzaliszt
  • fél csomag friss élesztő
  • 3 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 pohár finomított olívaolaj
  • 30 dkg durvára darált erdei mogyoró
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • Koronás Porcukor

Elkészítés

Morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjuk hozzá félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Egy keverőtálba szórjuk a liszteket, és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, a dagasztógéppel kezdjük el dagasztani, és kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is. Keverjük addig, míg a tészta az edény falától kezd elválni, majd tegyük langyos helyre, és kelesszük kétszeresére. Ha megkelt, borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ki másfél centis vastagságúra. Egy kisebb szájú pohárral szaggassunk kis darabkákat a kinyújtott tésztából. Érdemes a pohár száját időnként bemártani olajba, így nem fog ráragadni. A kis tésztagaluskák egyik felét mártsuk be az olívaolajba, majd a darált mogyoróba. Vajjal alaposan kikent és liszttel megszórt tepsibe tegyük őket szorosan egymás mellé, míg a tepsi meg nem telik. Tetejére még szórhatunk a darát mogyoróból. Kelesszük még fél órát, majd előmelegített sütőben 140–150 fokon süsük 35–40 percig (légkeveréses sütő). A meggyszószhoz öntsük a meggybefőttet levével együtt egy kis lábasba, ízesítsük őrölt fahéjjal, cukorral és citromlével. Forraljuk fel, majd azonnal sűrítsük be a levét hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel. Ha elkészült a galuska, kanalazzunk a meggyszószból üvegtálkákba, tetejére tálaljuk a megsütött és szétszedett galuskákat, szórjuk meg porcukorral, és dekoráljuk gyümölcsökkel.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mandulás-kakaós tallérok csokival és cukormáz csíkokkal

Csokoládés-sárgabarackos morzsolt torta

Szoknyafánk

Hasselback almás-mandulás sütemény

Kókuszos-málnás pite

Koronás Cukor karácsonyi sütemény

Mandulás áfonyás torta fehércsokis krémmel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".