• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mogyorós aranygaluska meggyszósszal

Hozzávalók

  • 2,5 pohár liszt
  • 1 pohár teljes kiőrlésű búzaliszt
  • fél csomag friss élesztő
  • 3 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 pohár finomított olívaolaj
  • 30 dkg durvára darált erdei mogyoró
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • Koronás Porcukor

Elkészítés

Morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjuk hozzá félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Egy keverőtálba szórjuk a liszteket, és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, a dagasztógéppel kezdjük el dagasztani, és kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is. Keverjük addig, míg a tészta az edény falától kezd elválni, majd tegyük langyos helyre, és kelesszük kétszeresére. Ha megkelt, borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ki másfél centis vastagságúra. Egy kisebb szájú pohárral szaggassunk kis darabkákat a kinyújtott tésztából. Érdemes a pohár száját időnként bemártani olajba, így nem fog ráragadni. A kis tésztagaluskák egyik felét mártsuk be az olívaolajba, majd a darált mogyoróba. Vajjal alaposan kikent és liszttel megszórt tepsibe tegyük őket szorosan egymás mellé, míg a tepsi meg nem telik. Tetejére még szórhatunk a darát mogyoróból. Kelesszük még fél órát, majd előmelegített sütőben 140–150 fokon süsük 35–40 percig (légkeveréses sütő). A meggyszószhoz öntsük a meggybefőttet levével együtt egy kis lábasba, ízesítsük őrölt fahéjjal, cukorral és citromlével. Forraljuk fel, majd azonnal sűrítsük be a levét hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel. Ha elkészült a galuska, kanalazzunk a meggyszószból üvegtálkákba, tetejére tálaljuk a megsütött és szétszedett galuskákat, szórjuk meg porcukorral, és dekoráljuk gyümölcsökkel.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Citromos-mentás tarte

Zeppole, olasz túrófánk

Florentin keksz

Sósmogyorós karamellpite

Téli mázas-diós kockák

Mogyoróvajas szaloncukor

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".