• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mogyorós-csokis keksz cukormázzal

Hozzávalók

  • 200 g hideg vaj
  • 280 g búzaliszt
  • 1 csipet sót
  • 50 g Koronás Porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 180 g darált mogyoró
  • 60 g étcsokoládé
  • 1–2 evőkanál tejföl (szükség szerint)

A cukormázhoz:

  • 150 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

1. Elkészítjük a keksz tésztáját: a csipetnyi sóval elkevert lisztet és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadjuk felkockázva a hideg vajat, és összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a darált mogyorót, a tojássárgáját és a felaprított étcsokoládét, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, hozzáadunk 1–2 evőkanál tejfölt. A kész tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, sütőpapírral bélelünk ki 2–3 tepsit, és elővesszük a tésztát a hűtőből.  Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és formákat szaggatunk belőle, majd a tepsire tesszük, és 10–12 percig sütjük. Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl, és csak ekkor díszítjük.

3. A cukormázhoz egy tálban néhány mozdulattal lazán elkeverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk az extra finom porcukrot és a keményítőt, elkeverjük, majd kézi mixer habverőjével néhány perc alatt kikeverjük, közben hozzáadunk 1–2 csepp citromlevet is.  Akkor jó, ha kifehéredett, sűrű, a habverőről nem folyik le. Ha nem elég sűrű, adunk még hozzá egy kis porcukrot. Egy tiszta nejlonzacskóba kanalazzuk, apró lyukat vágunk az egyik sarkán, és ezzel nyomunk mintát a kihűlt kekszekre, majd hagyjuk, hogy a cukormáz megszáradjon.

A hozzávalók 2–3 tepsi kekszhez elegendőek.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mandulás-kakaós huszárcsók

Gluténmentes (GM) chia keksz

Almás kekszek

Kókuszos keksz csokival

Pókos keksz

Lime-os keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".