• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Nektarinos-diós Lepény

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 5 dkg Koronás kristálycukor
  • csipet só
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 1,5 dl langyos tej
  • 10 dkg darált dió
  • fél dl tej/tejszín
  • 3 dkg Koronás Aranybarna cukor
  • negyed tk fahéj
  • 2 nektarin
  • Koronás Extra Finom porcukor

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a tejet és rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd alaposan kidagasztjuk. A tálat lefedjük és a tésztát duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, óvatosan enyhén lisztezett felületre borítjuk és kinyújtjuk kb. 24 cm-es kör alakúra. Egy kerámia/fém sütőformát vajjal/olajjal kikenünk és ebbe fektetjük a tésztát.

A darált dióból, cukorból fahéjból a tej hozzáadásával krémet készítünk és a tésztára kenjük. A nektarinokat vékony cikkekre vágjuk és a diós részre fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 30-35 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk és szeletekre vágva kínáljuk.

TIPP: Vanília fagyival komplett desszertet varázsolhatunk belőle.  

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Rózsafánk

Epres sajttorta muffin

Toffee karamell-almás süti

Kókuszos-málnás pite

Flódni

Lekváros csigák

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".