• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Őszibarack-kardamom kompót

Hozzávalók

Adagok / töltési mennyiség: kb. 2250 ml (3 üveg, egyenként 750 ml)
Elkészítési idő: 50 perc

  • 2 kg őszibarack
  • 850 ml víz
  • 125 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 2 bio citrom
  • 4 zöld kardamom kapszula
  • 2 szegfűszeg

Elkészítés

A vizet és a cukrot egy edénybe tesszük.

A citromokat forró folyó víz alatt megmossuk, és szárazra töröljük. Ezután a lehető legvékonyabban meghámozzuk, és a fűszerekkel együtt egy textil teafilterbe vagy teatojásba tesszük, és az edénybe lógatjuk. Beleöntjük a citromlevet.

A keveréket folyamatosan keverve felforraljuk, és egy percig főzzük.

A tűzről levesszük, és hagyjuk kihűlni. Végül kivesszük a fűszereket.

Az őszibarackokat egyenként kb. 30 másodpercre forró vízbe tesszük, lyukacsos kanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, majd gyümölcskéssel lehúzzuk a héját.

A sütőt előmelegítjük 90°C-ra, felső/alsó sütéssel.

Az őszibarackokat félbevágjuk, kimagozzuk és karikákra vágjuk. Azonnal az előkészített üvegekbe rétegezzük a barackszeleteket.

Ráöntjük a főzetet, úgy, hogy kb. 2,5 cm-rel az üveg pereme alá érjen. Az alaplének be kell borítania az őszibarackszeleteket. Szorosan lezárjuk az üvegeket.

Az üvegeket egy 2 cm magasságig vízzel megtöltött edénybe helyezzük, és kb. 40 percig pasztőrözzük.

Az üvegek nem érhetnek egymáshoz. Pasztőrözzük körülbelül 40 percig.

Egy konyharuhával óvatosan kivesszük a sütőből, nedves ruhára tesszük, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A kardamom kapszulát lapos késsel megnyomva felnyitjuk, a magokat eltávolítjuk és mozsárban megőröljük, hogy az édes és fűszeres ízű illóolaj kibontakozhasson.

A barackkompót különösen jól illik a császármorzsához és a daramorzsához.

A kompótot ételpárolóban is pasztőrözhetjük, 100oC-on 40 percig.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szellem habcsók

Répatorta

mascarpone krémmel

Kókuszos mangós rolád

Banánkenyér karamellszósszal

Csokis csésze

Fahéjas karika

cukormázzal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".