• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Pókos keksz

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 15 dkg mogyoróvaj
  • 1 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 dkg csokicsepp

A díszítéshez

  • piros, fekete cukortoll

Elkészítés

A vajat a cukorral felhabosítjuk, hozzáadjuk a mogyoróvajat, a tojást és elkeverjük. Hozzámérjük a lisztet, a sütőport, csokicseppet és összedolgozzuk. Fóliába csomagolva 1 órát hűtjük. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, 5 cm szaggatóval kiszaggatjuk. 180 fokos sütőben 20–25 perc alatt kisütjük. Kihűtjük. Olvasztott csokival csokicseppekből szemeket ragasztunk, majd piros dekortollal apró szemeket készítünk a pókoknak, feketével pedig lábakat rajzolunk nekik. Egy adagból 20 db keksz készíthető.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Málnás-zabpelyhes keksz

Párizsi krémmel töltött diós keksz

Lime-os keksz

Mogyorós kekszek

Mandulás keksz aszalt meggyel

Egyszerű alapkeksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".