• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szerencsemalacok

Hozzávalók

Az élesztős tésztához

  • 65 g Koronás Kristálycukor
  • 250 ml tej
  • 500 g liszt
  • 1 kocka élesztő (vagy 2 csomag száraz élesztő)
  • 60 g puha vaj
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 1 tojás a lekenéshez
  • 2 evőkanál tej

Dekoráláshoz:

  • 3 ek Koronás Porcukor
  • 1 ek tej
  • 1 csipet fekete ételpaszta színező

Elkészítés

A langyos tejben elkeverünk 1 teáskanálnyi kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A tetejére szórunk egy kis lisztet. Fedjük le és hagyjuk állni körülbelül 10 percig. Helyezzük a lisztet egy tálba. Az élesztős tejet a vajjal, a kristálycukorral és a sóval tésztává gyúrjuk. A tálat konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 50 percig kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra alsó és felső hőfokra. Gyúrjuk újra a tésztát, nyújtsuk ki kb.0,5 cm vastagságúra, és vágjunk ki belőle 8 db, egyenként 9 cm átmérőjű kört, majd tegyük a tepsire. A maradék tésztából vágjunk ki 8 darab, egyenként 2 cm átmérőjű kört. Helyezzük a kis köröket a nagy körök alsó harmadába. Kötőtű segítségével szúrjunk két orrlyukat a kis körökbe.

A maradék tésztából vágjunk ki 16 háromszöget (1,5-2 cm hosszú/oldal) a füleknek. Tojással rögzítsük a füleket a nagy tésztakarikákra.

Hagyjuk kelni a szerencsemalacokat 15 percig. Egy tojást 2 evőkanál tejjel keverjünk el, és kenjük meg vele a szerencsemalacokat. Kb. 13-15 percig süssük.

Díszítés: A porcukrot a tejjel keverjük simára, hogy a szemeket rá lehessen festeni. Hagyjuk megszáradni. Színezzük meg a maradék cukorkeveréket egy nagyon kevés fekete ételfestékkel, és készítünk vele pupillákat a szemekben.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Fehér­csokoládés brownie

Citromos puszedli

Csokoládés-sárgabarackos morzsolt torta

Aranygaluska

Narancsos kuglóf

Mogyorókrémes habcsók

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".