• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szezámos-kakaós keksz

Hozzávalók

  • 20 dkg rízsliszt
  • 20 dkg gluténmentes liszt
  • 20 dkg lágy vaj
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 2.5 evőkanál kakaópor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 g szezámmag
  • 2 evőkanál hideg víz

Elkészítés

Az alapanyagokat kimérjük, majd egy tálba öntjük és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. A masszából kis darabokat tépünk, golyót formálunk, majd tenyerünkkel ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük a kekszeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20–25 percig sütjük. A kihűlt kekszek fém dobozban hetekig eltarthatók. A lemezen hagyjuk kihűlni. Ugyanezekkel az arányokkal búzaliszttel is készíthető

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Nyuszikekszek

Kakaós-mandulás keksz

Mézeskalács keksz

Mandulás szeletek

Színes gyerekzsúr­keksz

Almás-fahéjas keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".