• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szezámos-kakaós keksz

Hozzávalók

  • 20 dkg rízsliszt
  • 20 dkg gluténmentes liszt
  • 20 dkg lágy vaj
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 2.5 evőkanál kakaópor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 g szezámmag
  • 2 evőkanál hideg víz

Elkészítés

Az alapanyagokat kimérjük, majd egy tálba öntjük és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. A masszából kis darabokat tépünk, golyót formálunk, majd tenyerünkkel ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük a kekszeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20–25 percig sütjük. A kihűlt kekszek fém dobozban hetekig eltarthatók. A lemezen hagyjuk kihűlni. Ugyanezekkel az arányokkal búzaliszttel is készíthető

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Klasszikus vaníliás karika

Amaretti

Mogyorós-zabpelyhes bonbon

Kandírozott narancsos, mákos keksz

Pókos keksz

Mogyorós csokiszelet

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".