• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Toffee karamell-almás süti

Hozzávalók

  • 2 db kis  alma
  • 200 g Koronás Kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 125 ml étolaj
  • 225 g liszt
  • fél teáskanál só
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 120 g karamellás keménycukorka összetörve
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 50 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 50 g vaj
  • 50 ml cukrozott sűrített tej

Elkészítés

Az almákat hámozzuk meg és vágjuk egész apró kockákra, majd tegyük félre. A tojásokat a cukorral habosítsuk fel, majd csurgassuk hozzá az olajat is. A lisztet egy külön tálban keverjük össze a sóval, szódabikarbónával és az apróra tört karamellás cukorkákkal. Végül a lisztes részhez keverjük hozzá a tojásos részt és az apróra vágott almákat. Alaposan keverjük össze. Öntsük az előre kivajazott kb. 15x25 cm-es, 5 cm-es peremű tepsibe. 160 fokra előmelegített sütőben 1 órán át süssük légkeverés nélkül. Míg sül a tészta, készítsük el az öntetet. A cukrokat, a vajat és a sűrített tejet mérjük egybe és forraljuk fel. Főzzük 2–3 percig és el is készült. Ha kisült a sütemény, a tetején egyenletesen osszuk el az öntetet, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután még hűtőben tároljuk a süteményt szeletelés előtt.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Almás-diós crumble

Húsvéti nyúlbriós

Kakaós kekszek

nyomdázott fondanttal

Piña Colada-s buborékos

gofri sült ananásszal

Brownie

szezámmaggal

Rumos-narancsos kókusztorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".