• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Trópusi zabkása 2 személyre

Hozzávalók

  • 80 g zabpehely
  • 240 ml kókusztej
  • 2-3 csésze víz
  • 1 teáskanál Sugars of the World - Barna Nád Kristálycukor
  • 1 narancs
  • 1 mangó
  • 1 banán

A szóráshoz:

  • kókuszreszelék
  • 1-2 teáskanál Sugars of the World - Barna Nád Kristálycukor
  • 2 evőkanál mogyoróvaj 
  • 1 narancs, dió a díszítéshez
     

Elkészítés

A zabpelyhet, a kókusztejet és a vizet magas hőfokon felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd alacsony lángon, kevergetve főzzük 15 percig, amíg a zabpehely megpuhul. 
Közben levágjuk a narancs végeit, a maradék héjat késsel eltávolítjuk, majd felszeleteljük a gyümölcshúst. 
A mangót a mag mellett átlósan elvágjuk. Leválasztjuk a gyümölcshúst a héjról (először négyzetesen bevagdoshatjuk, hogy utána könnyebb legyen kockákat formálni belőle). Ezt megismételjük a mangó másik oldalával is. Eltávolítjuk a maradék gyümölcshúst a magról, és turmixgépbe tesszük. Meghámozzuk a banánt, és szeletekre vágjuk.
A puhára főtt zabpelyhet 2 külön tálba osztjuk, és a tetejére tesszük a feltéteket. Megszórjuk cukorral és kókuszreszelékkel, majd mogyoróvajjal, naranccsal és dióval díszítjük. 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Banánkenyér fügével

Mangó koktél

Édes&sós toffie shake

Cukkinis-citromos sütemény

Karácsony „after” pohárkrém

Répatorta

mascarpone krémmel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".