• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fahéjas csiga krémsajtos cukormázzal

Hozzávalók

  • 420 g búzaliszt
  • 7 g porélesztő
  • 250 ml langyos tej
  • 25 g cukor
  • 1 csipet só
  • 40 g puha vaj
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 120 g puha vaj
  • 120 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A cukormázhoz:

  • 75 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 1 evőkanál mascarpone
  • fél evőkanál olvasztott vaj
  • 2 evőkanál forró víz

Elkészítés

A langyos tejbe beleszórunk egy teáskanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a maradék cukrot, majd beleütjük a tojást, a felfuttatott élesztőt, és a puha vajat. Kézzel vagy géppel dagasztani kezdjük. Akkor jó, ha nem ragad a tálhoz és a kezünkhöz sem. Könnyű, kissé hólyagos tésztát kapunk. Lefedve kb. 45–50 perc alatt duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a puha vajat kikeverjük a barnacukorral és a fahéjjal. A megkelt tésztából lisztezett gyúródeszkán 3-4 mm vastag, kb. 30x50 cm-es téglalapot nyújtunk. Megkenjük a fahéjas vajjal, és feltekerjük. 2–2,5 cm széles szeleteket vágunk belőle, és kivajazott sütőtálba/tepsibe tesszük az így kapott csigákat. Hagyunk köztük helyet, mert még növekedni fognak. 30 percig ismét kelesztjük, majd előmelegítjük a sütőt 170 fokra, és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat. Közben elkészítjük a cukormázat: az extra finom porcukrot simára keverjük a forró vízzel, majd hozzáadjuk a mascarponét és az olvasztott vajat, és az így kapott mázzal locsoljuk meg a sütőből kivett csigákat (még melegen).

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Körte tiramisu

Fűszeres csokis pöfeteg

Citromos-diós linzer

Sósmogyorós karamellpite

Málnás zabszelet

Málnás lepény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".