• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Gyors rebarbarás túrós papucs

Hozzávalók

kb. 8 darabhoz

  • 2 téglalap alakú croissant- vagy leveles tészta lap
  • 1 tojás
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 40 g vaj
  • 250 g sovány túró
  • 20 g étkezési keményítő
  • kb. 50 g rebarbara (1-2 szár)

     
  • 1 tojás a kenéshez
  • Koronás Porcukor Malom

Elkészítés

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 8 téglalap alakú darabra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 oC-ra, légkeveréssel.

A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. A vajat lassan felolvasztjuk, és fokozatosan belekeverjük a tojásos-cukros keverékbe. Belekeverjük a túrót és a keményítőt.

A megmosott rebarbaraszárakat a végek eltávolítása után vékonyan meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk.

Egy evőkanálnyi túrókeveréket teszünk minden tésztadarab közepére, és egyenletesen ráterítjük a rebarbarát.

Megfogunk két átlósan szemközti sarkot a tésztából, és szorosan összenyomjuk őket, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.

A tojást felverjük, és ecset segítségével megkenjük vele a papucsokat.

Körülbelül 20 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni, és megszórjuk porcukorral.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokigombok

Zabpelyhes-áfonyás-szedres süti

Fahéjas-marcipános szilvás csavart kalács

Magvas gyümölcskenyér

Alma

Karamellköntösben

Szilvás tiramisu

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".