• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Gyors rebarbarás túrós papucs

Hozzávalók

kb. 8 darabhoz

  • 2 téglalap alakú croissant- vagy leveles tészta lap
  • 1 tojás
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 40 g vaj
  • 250 g sovány túró
  • 20 g étkezési keményítő
  • kb. 50 g rebarbara (1-2 szár)

     
  • 1 tojás a kenéshez
  • Koronás Porcukor Malom

Elkészítés

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 8 téglalap alakú darabra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 oC-ra, légkeveréssel.

A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. A vajat lassan felolvasztjuk, és fokozatosan belekeverjük a tojásos-cukros keverékbe. Belekeverjük a túrót és a keményítőt.

A megmosott rebarbaraszárakat a végek eltávolítása után vékonyan meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk.

Egy evőkanálnyi túrókeveréket teszünk minden tésztadarab közepére, és egyenletesen ráterítjük a rebarbarát.

Megfogunk két átlósan szemközti sarkot a tésztából, és szorosan összenyomjuk őket, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.

A tojást felverjük, és ecset segítségével megkenjük vele a papucsokat.

Körülbelül 20 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni, és megszórjuk porcukorral.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Baileys-es töltött csokis keksz

Zeppole, olasz túrófánk

Kakaós Battenberg-sütemény

Diós-szilvás kuglóf

Huszárcsók

Kókuszos-málnás pite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".