• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Narancsos kalács

Hozzávalók

  • 1 közepes kezeletlen narancs
  • 2 tojás
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • csipet só
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • 2-3 ek jégcukor

 

Elkészítés

A narancsot megmossuk és a héját lereszeljük. Megpucoljuk és a gerezdekről fehér hártyát leszedjük, majd összeturmixoljuk, és szűrőn átnyomjuk. Hozzákeverjük a felvert tojásokat és a langyos tejet. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a reszelt narancshéjat. Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, három rudat sodrunk belőle, amit összefonunk. Tojásssárgájával lekenjük, megszórjuk jégcukorral. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Lekvárral, vajjal vagy magában kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokoládés-kókuszos tekercs

Kókuszos marcipánrudak

Palacsintacsíkok birs-mazsola kompóttal

Mákos golyók lekvárral

Cseresznyés-mandulás pite

Erdei gyümölcsös-mandulás pite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".