Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Nem létezik édesség valamilyen édesitőszer nélkül. Ezek közül leggyakrabban még mindig cukrot használunk. A desszert kalóriatartalmának mérséklése érdekében törekedjünk arra, hogy a receptben meghatározott cukormennyiségnél kevesebbet használjunk. A cukor, akár részben történő helyettesítésére számos alternatíva létezik, mint például a méz, mely a cukornál hajszálnyival diszkrétebb energiatartalmú, vagy az alacsony kalóriatartalmú és energiamentes édesítőszerek széles köre, melyek egyáltalán nem szolgáltatnak energiát. Manapság nagyon divatos a cukorpótlók (pl. az eritrit, nyírfacukor) használata, melyek a cukornál átlagosan 40 százalékkal alacsonyabb kalóriatartalmúak (kivétel az eritrit, amely teljesen kalóriamentes)
Tehermentesíthetjük magunkat az ünnep előtti napok fokozott igénybevétele alól, ha a sütemények egy részét előre elkészítjük. Számos édesség (pl. a mézeskalács és a csokoládé bevonattal készült apróságok) alkalmas arra, hogy jól záródó dobozban akár hetekig is frissen tartsuk. Ráadásul ezen nyalánkságokat dekoratív csomagolásban akár ajándékba is adhatjuk, hiszen mi is lehetne személyesebb meglepetés, mint egy saját készítésű nassolnivaló.